0
procent

Valgfag

Vælg dine fag

Udvid din horisont
Du vælger selv retningen

Vi har 3 valgfagsblokke. Blok 1 og 2 er med udgangspunkt i vores linjer, mens blok 3 er en blandet buket af tilbud. Med de 3 blokke har du mulighed for selv at vælge en del af dine fag. Fagene i blokkene er på 2 timer. Udover dine 6 faste timer på din linje skal du vælge et valgfag i hver af de 3 blokke.

Hvis du f.eks. er musikelev, kan du vælge at supplere dine linjetimer med flere musikfag, så kommer op på 10 musiktimer. Du kan måske også have lyst til at arbejde med teater og så kan du i stedet vælge teaterfag, således at du har 6 musiktimer og 4 teatertimer. På denne måde giver vi dig mulighed for at arbejde med flere af dine interesser eller måske få afprøvet nogle nye fag.

Vi kan tilbyde følgende valgfag. Du skal være opmærksom på, at der kan flyttes rundt på fagene i blok 1 og 2.

Du kan også udvide dine valgfag med vores aftenvalgfag, hvor vi bl.a. tilbyder Kor og Taekwondo.

Diva dans valgfag

Diva Dans – Dans med attitude

Vi skal prøve forskellige stilarter og arbejde med både teknik og udtryk. Så hvad enten du vil prøve at danse for første gang eller du er erfaren, vil du blive udfordret; vi skal danse, svede og grine!

2 elever til lyddrama og podcast

Lyddrama og podcast – Følelser i lyd

Hvordan giver man liv til en figur, når ikke man kan bruge sin krop eller mimik? Lær at bruge din stemme, og bliv bedre til at fortælle.

Skriveværksted

Skriveværksted

Vi skal skrive og vi skal blive bedre til at skrive. En sang til Faster Gerda, en tale, en monolog, digte, noveller eller noget helt andet. Vi prøver kræfter med forskellige genrer og skriveøvelser. Måske har du skrevet meget før, måske vil du bare gerne i gang. Det spiller ingen rolle, bare du har lyst.

teater skuespil

Teatersport/impro

Teatersport er en sjov og udfordrende måde at forbedre evnen til at improvisere på. Det handler om at turde sig ja og at stole på sin fantasi. Via lege, øvelser og teatersports discipliner arbejde vi med at blive bedre til at stå på en scene og til at tro på os selv.

Fotokunst

håndarbejde med strikning

Så er der strik

All you knit is love. At strikke er næsten som at mediter. Når først du og dine fingre har fundet ud af hvordan man strikker, er det afslappende, og fantastisk med en  bonus i form af en hue, hjemmefutter, en sweater eller noget andet godt.

teater dialog

Teater grundkursus for begyndere

Et valgfag for dig som ønsker at lære nogle grundlæggende færdigheder i forbindelse med at spille teater. I løbet af valgfaget skal vi med udgangspunkt i samarbejde og mod, arbejde med retorik, mimik, krop, replik, tekst og rolleopbygning.

Musicalsang

Vil du gerne dygtiggøre dig indenfor musicalsang – eller bare sang og udtryk generelt – så er dette valgfag lige noget for dig. Vi skal arbejde med sangteknik, karakterarbejde, udtryk og kropsforståelse, der alle er vigtige komponenter for, at du kan udtrykke dig bedst muligt gennem sang!

Massage undervisning

Massage

Lær din krop og dens signaler at kende. lær at give og modtage massage. Lær teknikker til at løsne spændingsrelateret hovedpine så man nedsætter brugen af hovedpinepiller.

Photoshop eksempel

Photoshop

Skab din helt egen verden.

2 elever leger

Stå frem! – Arbejde med kroppen

Hvordan udtrykker man egentligt det, som man gerne vil? Hvad end det er fordi du skal spille en trist bedstemor eller du er sanger der vil vise hvor sej du er på scenen, kræver det at du kender din krop og hvordan du bruger den! Det skal vi arbejde med og udfordres på! Det bliver udfordrende og sjovt!

den store bagedyst valgfag

Den store bagedyst

Kringle med remonce, gulerodsboller, lagkage, raw cake, konfekt, julekager, kiksekage og meget andet. Vi skal bage os igennem danmarkshistorien og ud i verden. Fra amerikansk marshmellow-kage til sønderjyllands helt egen brødtorte.

Praktisk filmanalyse. 

“Filmperler”

I valgfaget: “Filmanalyse” vil eleverne blive præsenteret for nogle af de filmklassikere, man bare skal se. Filmene bliver valgt ud fra forskellige kriterier – det kan for eksempel være særligt anmelderroste film, film der har fået kultstatus eller film der har kostet det hvide ud af øjnene. Eleverne vil blive inddraget i udvælgelsen af de film, vi skal se.

Hver filmperle skal analyseres. Det gør vi ved at arbejde med de filmiske virkemidler. Vi vil i den forbindelse også diskutere, hvad der gør en film god, og hvorfor de film, vi ser, har fået den status, som de har. Kort sagt handler valgfaget om at forstå film – forstå dem ud fra deres historiske kontekst, ud fra instruktørens tankesæt og fra et filmanalytisk perspektiv.

“Hasta la vista, baby.”

Undervisning film

På vej mod stjernerne

Uanset om du vil være rockstjerne, professionel gamer eller skuespiller, så kræver det en sund krop og et stærkt sind. Vi skal arbejde med kroppens styrke og sindets kræfter. Det bliver sjovt, det bliver hårdt og du vil kunne mærke en forskel.

Cirkel træning valgfag

Cirkeltræning

Vi skal træne, svede og ha’ en fest med det!

3D for nye nørder

“Kreativitet i tre dimensioner”

“Computers don’t create computer animation any more than a pencil creates pencil animation. What creates computer animation is the artist.”

-John Lassetter

I forløbet med 3D-animation for nye nørder, får eleverne mulighed for at lære, hvad man kan skabe i et 3D-program. Gennem forskellige konkrete opgaver, hvor eleverne skal arbejde sig hen imod et fastlagt mål, kommer de til at lære de essentielle værktøjer at kende i programmet: “Blender”. Vi skal lære at redigere figurer, vi skal lære at modellere figurer, at farvelægge dem, at give dem tekstur, og så skal vi selvfølgelig lære at animere de ting, vi laver, så de kan bevæge sig i et videoklip.    

Der er plads til alle typer på valgfaget, da vi starter helt fra bunden, så alle kan være med. Det vigtigste er, at man har mod på at skabe sine egne væsner, fartøjer, huse, planter og hvad vi ellers kan finde på i vores kreative 3D-værksted.

Elev laver musikvideo

Kunst Musikvideo

Lav en video til et stykke musik du elsker eller hader. Lav din egen tolkning af nummeret og lav en film med tegninger.

Psykologi samtale

Psykologi

Et valgfag for dig som interessere sig for menneskets psyke. I løbet af valgfaget skal vi med udgangspunkt i flere forskellig psykologiske retninger blive klogere på hvordan mennesket kan være skruet sammen på indersiden. Du vil bla. stifte bekendskab med humanistisk-, eksistens- og adfærdspsykologi. Freud og psykoanalysen kommer vi heller ikke udenom. Det er tiltænkt at faget også skal indeholde viden om forskellige intelligenser og identitet.

Elever til musikteori og rytmik

Grundlæggende musikteori og rytmik

GMR er for dig, som ønsker viden om de elementer af rytmisk musik, som vi kan sætte ord på og forholde os til konkret. Dette på et grundlæggende niveau, så alle kan være med.

Kunst på stol

Iscenesæt kunsten

Med udgangspunkt i kunstverden skal vi arbejde med tolkning af værker og iscenesætte dem i offentlige miljøer: På skolen, i Nordenskov, i Varde, på linjerejse m.m..

Basketball

nærbillede af en bas

Basundervisning

Til trods for kun fire strenge, så er bassen et mangfoldigt instrument, som kan meget mere end blot at spille grundtoner. Vi dykker ned i spilleteknik, teori, gear, lyde og udtryk, og så skal vi frem for alt spille en masse fed bas!

Installations kunst

Installations kunst

Med inspiration i kunstverden skal vi lave installations-kunst med, lyd, film og skulptur.

Løbe kursus

Løbekursus

Et valgfag som bygges op, så alle der har lyst til at begynde at motionsløbe, kan deltage. Timerne vil indeholde opvarmning, løbetræning med intervaller efter niveau, styrketræning og udstræk. Der vil undervejs være mindre teoretiske oplæg og valgfaget starter og slutter med tidstagning og konditionstest.

Funk n roll valgfag

Funk ’n’ Roll

Vi spiller og synger nogle fede numre sammen. Kan du spille? Det lærer du!

Der bliver spillet mindstom

LEGO Mindstorms
og programmering

Byg, programmer og opfind med LEGO Mindstormes. Opfind ting, der gør din hverdag nemmere!
Du lærer simpel programmering, modellering og problemløsning via hands on-eksperimenter med LEGO Education robotter og softwaren EV3.

Debatklubben skriver emner op

Debat – Mads og Monopolet

Vi diskuterer store og små problemer. Dilemmaer og etiske spørgsmål er til debat. Hvad er din holdning til dit og dat? Hvad er rigtig og forkert?
Kan du lide at diskutere og vil du gerne være bedre til det, så er dette et valgfag for dig.

Nærbillede af guitar

Guitar – lær at spille

Lær at spille de fedeste sange på guitar inden jul! Hvordan? Du låner en guitar og melder dig til Michaels guitarskole. Vi lærer nemme, sjove og gode sange sammen. Er du øvet eller basspiller er du også velkommen – så lærer du bare lidt sværere rytmer og fingerspil.

Garderobe med udklædning

Dresses for the red carpet

Udgangspunktet er materialer fra genbrugsbutikken. Vi skaber rober til catwalk og den røde løber udelukkende af genbrugstekstiler.

Film bog og novelle valgfag

Film, bog og novelleklub

Kender du det, hvor du har set en film, og du bare virkeligt gerne vil diskutere den? Eller savner du at læse noget, hvor der er noget at snakke om? Så fortvivl ej! Det kan du gøre her!

Lyserød filtkanin

FIlt

Vi arbejder med flade og skulpturelle filteteknikker.
Brugsgenstande som hjemmesko og tasker er målet.

plakat design

Plakatdesign

Filmplakater, koncertplakater mm. Opbygning og blikfang. Hvordan skaber man en god plakat?

Crossfit træning

Øse Krydsform

Gider du ikke være tyk, men kan ikke undvære Brugsens roulade? Så skal du med til Øse Krydsform, hvor vi kombinerer styrke-, konditions- og smidighedstræning, så du sagtens kan tage en bolle ekstra til aftenskaffen!

E-sport valgfag

E-sport

E-sport Øse handler om samarbejde, kommunikation, overblik og skills! Vi giver den fuld gas med at lære taktikker, koordinering og individuelle evner, så DU kan blive en bedre spiller!

E-sport valgfag

E-sport

E-sport Øse handler om samarbejde, kommunikation, overblik og skills! Vi giver den fuld gas med at lære taktikker, koordinering og individuelle evner, så DU kan blive en bedre spiller!

E-sport valgfag

E-sport

E-sport Øse handler om samarbejde, kommunikation, overblik og skills! Vi giver den fuld gas med at lære taktikker, koordinering og individuelle evner, så DU kan blive en bedre spiller!

Keramik valgfag

Keramik

Et grundkursus i keramik. Lær at skabe brugsgenstande og skulpturelle ting i forskellige keramiske materialer.

Elektronisk musik

Elektronisk musik handler om at lave musik med en computer eller med en synthesizer. Når man bruger computeren til at lave lyd, skal den ses som et instrument på lige fod med en guitar, et klaver, en bas, et trommesæt osv. Computeren er ikke second choice, men et instrument, som kan noget, andre musikinstrumenter ikke kan.

I valgfaget skal eleverne optage deres egne lyde, de skal lære musikteori i forhold til nodelære og rytmelære, de skal forstå, hvad man kan med en synthesizer, de skal lære at bruge effekter i deres musik, og så kommer de til at skulle afprøve forskellige musikprogrammer i valgfaget. Desuden vil eleverne komme til at stifte bekendtskab med elektronisk musik fra den professionelle musikscene. -Hvem er de danske musikere fra denne verden, og hvem er de internationale? Hvad kan de, som gør dem specielle?

elever til adventurerace

Adventurerace

Trailrun, cykling, orienteringsløb, kano og bike´n´run. Mulighederne er mange og udfordringerne store. Faget kræver vilje, samarbejde og eventyrlyst.

kunst i skoven

Tekstil Streetart

vi tæppebomber vores lokal miljø med tekstilstreetart.
strik, hækling, garn og andet.

Elever spiller fodbold

Fodbold

Drømmer du om at lave en nel’ eller en Laudrup finte?? – at hamre den op i krogen?  – at parkere bussen? – at holde buret rent? – at filme for vildt? Så velkommen på Michaels fodboldskole!

2 elever på gulvet

Yoga/mindfulness

Et valgfag som kan hjælpe dig med at træne dit fokus og nærvær. Det handler om at trække vejret og holde balancen. Et fag hvor du skal øve dig i at slappe af uden at falde i søvn og hvor du skal træne smidighed, udholdenhed og hvor kropsbevidstheden styrkes.

kreativ tegning

Tegning for begyndere

At tegne er at se. Lær at tegne teknikker og få udviklet din evne inden for tegning. Vi tegner med blyant og kuglepen.

Elever hopper på hoppepude

Høj puls

Er du til intervalløb, spinning, bjergcykling og masser sved på panden, så er dette fag noget for dig. Nogle dage laver vi hård konditions- og styrketræning og andre dage leger vi pulsen i top. Alle kan være med, blot man har viljen til at kæmpe.

Følg med.
Facebook, Instagram eller Youtube

Vi vil så gerne snakke.
Giv lyd og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Øse Efterskole / Sønderskovvej 130 Øse / 6800 - Varde / Telefon: 75298505 / Mail: kontoret@oese.dk

Orienteringsaften

Vi holder orienteringsaften onsdag d. 15. maj fra 19.00 - 20.45

Denne aften vil I få en rundvisning af vores nuværende elever og en snak efterfølgende med Torben og Michael. Er der kaffe og cookies? Det tror jeg nok der er!

Ved spørgsmål ring til Michael Schweigler på: 2034 8505


Læs mere