Vi udfordrer de skrå brædder

Teaterefterskole

Øse efterskole

Er du til teater? Så har vi linjen til dig!

Har du lyst til at arbejde med teater, vil vi gerne invitere dig indenfor i vores teaterhus, hvor vi seriøst og målrettet arbejder med teatrets forskellige teknikker og genrer.

Vi holder til i skolens teaterhus, hvor vi har egen scene, lyd, lys, sminkerum, kostume- og regirum.

Dine undervisere
Hører hjemme på de skrå brædder

Vi har som en fri skole muligheden for at ansætte andre lærerkræfter end netop læreruddannede. Så på alle vores fire linjer har vi dygtige faglærere, der både brænder og er eksperter indenfor deres felt, men som samtidigt synes, at det er vidunderligt at undervise!. Faglærere, der kommer med en helt specifik uddannelse og baggrund, der netop giver dig det niveau ekstra, der skal til hvis du virkelig vil fordybe dig og lade dig inspirere.

Jannie Bækmand Testern

Esther Kjeldtoft Jeppesen

Teater linje uddannet​

Louise Møller Jørgensen

Teater linje uddannet​

Clemens Fischer

Professionel skuespiller og instruktør

teaterforestilling

Undervisningen
“Hele verden er en scene…”

Undervisningen tager udgangspunkt i træning af:

Kropsbeherskelse
Koncentrations- og samarbejdsevne
Tryghed og selvtillid

Vi arbejder bl.a. med:
Dans, mime, retorik, masker, sminke, kostumer, monologer, tekstskrivning, lys og lyd, scenografi, manuskript, skuespil og teaterproduktion.

Hvis du er klar, så garanterer vi dig:

  • at du får brugt og udviklet dine teatermæssige evner
  • at du bliver klogere på teatrets virkemidler
  • at du bliver en bedre skuespiller
  • at du udvikler dig som menneske

Vi sætter flere stykker op i løbet af skoleåret.

Arbejdet på linjen er i perioder meget intenst og krævende. Vi arbejder os tæt ind på hinanden, presses ud i stress-situationer og lærer derigennem at tackle disse i samarbejde med andre og under hensyntagen til andre.

Filmuge & teaterproduktion.
Hele skolen arbejder sammen

I efteråret bruger alle elever og lærere en uge på at arbejde med film på mange forskellige måder. Der bliver tryk på og der skal arbejdes intenst. Ugen afsluttes med en gallafremvisning, hvor de elevproducerede film vises.

I foråret opsætter skolen en stor teaterproduktion, hvor alle skolens kompetencer sættes i spil. Produktionen kommer til at indeholde musik, sang, skuespil, animationer, film, dans, sceneteknik, kostumer m.m.. Alle skolens elever inddrages i projektet, der strækker sig over en arbejdsperiode på 2 uger. Vi spiller 8 – 10 forestillinger.

Studietur. Vi skal inspireres!

Der bliver hvert år arrangeret en studietur for linjen til en europæisk storby, hvor vi skal opleve, fremvise og arbejde med teater, som kan inspirere til arbejdet hjemme på skolen.

12 kreative timer om ugen

På Øse Efterskole har alle elever 12 kreative timer hver uge. De kreative timer er fordelt med 6 timer på linjen og 6 timers valgfag. I de 3 valgfagsblokke har du mulighed for at vælge emner, som supplerer dine linjetimer, således at du får 10 – 12 timer med teater om ugen.

Faciliteter

På Øse Efterskole lægger vi stor vægt på at give vores elever optimale faciliteter, der understøtter deres kreative udfoldelse på teaterlinjen. Vi har udstyr som er dedikeret til at skabe en imponerende scenografi og atmosfære til vores forestillinger. Vores mobile sceneløsning giver vores elever den frihed og fleksibilitet, der er nødvendig for at tilpasse scenen til enhver forestillings unikke behov.

Følg med.
Facebook, Instagram eller Youtube

Vi vil så gerne snakke.
Giv lyd og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Øse Efterskole / Sønderskovvej 130 Øse / 6800 - Varde / Telefon: 75298505 / Mail: kontoret@oese.dk

Få en rundvisning

Vi har få ledige pladser til skoleåret 2024/25 - Ring til forstander Michael Schweigler på 20348505 for at aftale en rundvisning.