Kostpolitik for Øse Efterskole

Vi vil servere mad der skaber glæde, både når den tilberedes og nydes ved bordet.

Vi bestræber os på dette ved at :

-lave spændende, varieret og sund mad.

-tilberede maden ud fra kostrådene

• Spis flere grøntsager og frugter.
  • Spis mad med fuldkorn.
  • Spis mindre kød- vælg bælgfrugter og fisk.
  • Vælg planteolier og magre mejeriprodukter.
  • Spis mindre af det søde, salte og fede.
  • Spis plante rigt, varieret og ikke for meget.
  • Sluk tørsten i vand.

-lave maden, for så vidt muligt, fra bunden.

-bage vores brød selv. Vi vælger grove meltyper, hvilket giver fiberrigt brød med god smag og mæthedsfornemmelse.

-servere 3 hovedmåltider om dagen.

-servere 3 mellemmåltider (bestående af hjemmebagt groft brød, frugt og grøntsager. 2 aftener om ugen serveres kage.)

-servere masser af grøntsager hver dag. Til middags- og  aftensmad serveres salatbar som tilbehør. Det giver valgmuligheder, og lyst  til at spise ekstra af det sunde.

-lave temadage, hvor vi sætter fokus på begivenheder, højtider, sæson eller andre landes madkulturer.

-inddrage eleverne i kostplanlægningen, og lære dem om sunde kostvaner.

-inddrage eleverne i de daglige opgaver i køkkenet, og give dem viden og færdigheder i madlavning, ernæring og hygiejne.

-vi tager hensyn til elever med andre behov, ved f.eks. fødevareallergi, diæter, vegetarer m.m. Vi laver mad ud fra deres behov, således at de får en sund og varieret kost.

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/oese.dk/public_html/wp-content/themes/oese/_inc/_classes/_class/class-footer.php on line 39

Book en rundvisning

Du har mulighed for at booke en rundvisning på skolen. Book online eller ring til kontoret på 75298505 for at aftale et besøg.

Book rundvisning