Undervisning 
Find dit niveau

9. og 10. klasse er samlæste i fagene dansk, engelsk og matematik. Samtidig er undervisningen i de 3 fag niveaudelt. Der er 3 niveauer: A, B og C. På C niveau er der 2 lærere. Der er hver aften kl. 18.45 mulighed for at gå i lektiecafé på lærerværelse, hvor der vil være lærere, som kan hjælpe dig med dine lektier.

Skal du være elev i 10. klasse, har du 2 muligheder. Du kan enten vælge den helt almindelige 10. klasse. Det er f.eks., hvis du ikke er blevet erklæret uddannelsesparat i 9. klasse. Du kan også vælge den eksamensfri 10. klasse. Det kræver, at du har din 9. klasses eksamen på plads, og at du er erklæret uddannelsesparat. Du skal vælge den eksamensfri 10. klasse, hvis du har lyst til at blive udfordret af en anderledes undervisning, hvor slutmålet ikke er eksamen. Undervisningen er projektorienteret og problemløsende og har fokus på innovation og kreativitet. Du får mulighed for at fordybe dig. Du bliver øvet i fremlæggelse og året afsluttes med, at du præsenterer dit helt eget projekt, hvor du måske har skabt din egen butik, dit eget tøjmærke eller har lavet en vild opfindelse, som vil revolutionere verden.

Skolen tilbyder alle eksamensfag undtaget kristendom og fransk.

9. Klasse
 

Sammenlæst 9. & 10. klasse: Dansk, engelsk og matematik (niveau A, B og C)

Tysk, historie, samfundsfag og idræt. Naturfag: Biologi/Geografi/Fysik.

9. klasse afsluttes med Folkeskolens Afgangseksamen FP9

10. klasse
 

Sammenlæst 9. og 10. klasse: Dansk, engelsk, matematik (niveau A, B og C)

Fysik og tysk (valgfrit) Idræt Medborgerskab Studieteknik

Vælger du 10. klasse, forventer vi, at du går op til Folkeskolens Prøver FP10.

10. klasse prøvefri
 

Du kan som elev i 10. klasse vælge en eksamensfri 10. klasse. Nøglebegreberne er erhverv, kreativitet, innovation og iværksætteri. Det handler om at skabe rammer, fjerne stole, tænke med kroppen, bryde vaner og tage ud af klasseværelset - gøre noget anderledes. Forandring tvinger hjernen til at tænke nyt. Du bliver udfordret med spørgsmål og ikke svar fra lærerne.

Følg med.
Facebook, Instagram eller Youtube

Vi vil så gerne snakke.
Giv lyd og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Øse Efterskole / Sønderskovvej 130 Øse / 6800 - Varde / Telefon: 75298505 / Mail: kontoret@oese.dk

Få en rundvisning

Vi har få ledige pladser til skoleåret 2024/25 - Ring til forstander Michael Schweigler på 20348505 for at aftale en rundvisning.