Transkønnede elever

Omkring 1 % af alle unge føler uoverensstemmelse mellem det køn, de fik tildelt ved fødslen, og deres kønsidentitet. Nogle af disse unge er transkønnede, og efterskolerne modtager et stigende antal unge, der er transkønnede, eller som på anden vis ikke identificerer sig 100 pct. med det køn, de er tildelt ved fødslen.

Det kræver åbenhed, respekt og rummelighed over for de unge og ikke mindst viden om, hvordan man sikrer, at der bliver taget hånd om dem, så de får et godt og trygt efterskoleophold

Vi vil være et billede på Danmark – derfor tilbyder vi også nogle kønsneutrale værelser og vi er da vildt stolte af, at vi kan tilbyde plads til alle, der vil vores linjefag her på Øse Efterskole.

Det er ikke noget som fylder i hverdagen, men vi vil byde eleverne velkomne, præcis som de er, og søge at tage hensyn til deres ønsker angående værelser.

Få en rundvisning

Vi har få ledige pladser til skoleåret 2024/25 - Ring til forstander Michael Schweigler på 20348505 for at aftale en rundvisning.