Øse efterskole

I Shakespeares berømte skuespil Henry V omtales teatret The Globe i indledningsmonologen som et O med henvisning til teatrets runde form. Uden at drage nogen direkte sammenligne, så får man på samme måde en fornemmelse for et O, når man kører ind på gårdspladsen på Øse Efterskole. Skolens bygninger omslutter dig, favner dig og tager dig i sin trygge favn og som i teatret verden er der her masser af eventyr, drama, overraskelser, oplevelser og humor.

Øse Efterskole ligger nordøst for Varde midt i den smukke vestjyske natur.

Vi har plads til 92 elever på vores 4 linjer.

Der er gode busforbindelse til både Varde og Grindsted. Skolen har egen busholdeplads i skolens indkørsel.

Øse Efterskole

• er en musik/kreativ efterskole for dig, der gerne vil bruge og udvikle dit talent indenfor kunst, musik, teater, film, animation og IT.
  • tager den boglig undervisning seriøs. Derfor har vi niveaudelt undervisning, så du kan få den udfordring, du har brug for.
    tilbyder en prøvefri 10 klasse, som arbejder med innovation, entreprenørskab og iværksætteri.
  • er valgfag med E-sport, skriveværksted, elektronisk musik, showdance, taekwondo, kor m.m.
  • er struktur, fællesskab og tryghed.
  • er krav, respekt og forventninger.
  • er mangfoldighed med plads til forskellige meninger.
  • er personlig og faglig udvikling.

Uanset dine forventninger og grunde til at vælge Øse Efterskole er vi klar til at udfordre dig!
Et godt efterskoleår skabes gennem et samarbejde mellem dig, jer og os.

Brochure
Tænker du efterskole?

Går du og tænker over om et år på efterskole er noget for dig? Vi har lavet en brochure om hvordan et år på Øse er. Hent den her: Brochure

Pakkeliste
Hvad skal jeg have med?

Du skal huske en masse ting, når du starter på skolen. Derfor har vi lavet en pakkeliste, du kan bruge inden du begynder på skolen. Hent listen her: Pakkeliste

Husorden
Sådan sikrer vi alle et godt ophold

For at vores hverdag skal blive så god og tryg som mulig, har vi nogle regler der skal overholdes. Du kan hente skolens komplette regelsæt her: Husorden

Hverdagen. Få struktur på dit liv

Alle dage på Øse Efterskole starter med gåtur, morgenmad og morgensamling med vagtlæreren. Vi tror på, at et skud frisk luft, en gang mad og en fællessang er verdens bedste start på dagen.

Det er vigtigt, at du får noget ordentligt energi, derfor er morgenmad, frokost og aftensmad obligatoriske – du skal møde op til de 3 måltider.
I det år du er elev på Øse, er skolen dit hjem. I et hjem hjælper man til med mad og rengøring, så en del af din dagligdag er rengøring og hjælp med madlavning i køkkenet.

Der er brug for stille stunder på en efterskole. Derfor er der hver aften en times stilletid efter aftensmaden. Her skal du være på dit værelse og der skal være stille på skolen. Tiden kan bruges til lektier, læsning eller hygge med dine roomies.

Dagene er lange og du bruger masser ef energi. Derfor er det vigtigt, at du får din søvn. Gang-, værelses- og sovetider skal overholdes.
Vi vægter din søvn højt, derfor får du lov til at sove en time længere i den mørke vinterperiode. Vi tror, at du får mere ud af din dag på den måde.

Aftenaktiviteter:

Vi vil gerne, at du også bruger skolen om aftenen – og gerne sammen med dine kammerater. Derfor vil der være en del planlagte aktiviteter, som du kan vælge at deltage i. Vi tilbyder bl.a. taekwondo undervisning hver onsdag aften. Det er bl.a. vores elevråd, som har til opgave at igangsætte aftenaktiviteter i samarbejde med lærerne.

Kl. 07.00: Morgengåtur + morgenmad

Kl. 07.45: Morgensamling i aulaen

Kl. 08.00: Rengøring

Kl. 08.30: Undervisning

Kl. 10.00: Pause

Kl. 10.30: Undervisning

Kl. 12.00: Frokost + rengøring

Kl. 13.00: Undervisning

Kl. 14.30: Pause

Kl. 14.45: Undervisning

Kl. 15.30: Pause

Kl. 15.45: Undervisning

Kl. 17.15: Pause

Kl. 18.00: Aftensmad

Kl. 18.30: Stilletid

Kl. 19.30: Aftenaktiviteter

Kl. 21.00: Aftenskaffe

Kl. 21.45: Gangtid. Man skal være på sin værelsesgang.

Kl. 22.15: Man skal være på sit værelse.

Kl. 22.15: Vagtlæreren kommer rundt og siger godnat

Kl. 23.00: Ro på skolen

Efterskolernes dag

Kom til åbent hus søndag den 24. september kl. 13-17.